ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ



Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Αραβανής αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1990. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Γενική Χειρουργική στο 401 ΓΣΝΑ και στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο. Ακολούθως ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του επισκέπτεται τακτικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Λιέγης (Βέλγιο), όπου συνεργάζεται με διακεκριμένους πλαστικούς χειρουργούς.
Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθυντής και Διευθυντής στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του 401 ΓΣΝΑ. 
Ο κ. Αραβανής ασχολείται με όλο το φάσμα επεμβάσεων της Αισθητικής Χειρουργικής καθώς και με την Επανορθωτική Χειρουργική.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής , καθώς και της Παγκόσμιας Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής (ISAPS).Το ιατρείο του βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και συνεργάζεται με την κλινική ΓΑΙΑ και ΙΑΣΩ GENERAL.

Συνέντευξη : 


Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο επιλέξατε αυτόν τον συγκεκριμένο κλάδο της ιατρικής?


Ο λόγος που επέλεξα την πλαστική χειρουργική είναι ότι πρόκειται για μία επιστήμη-τέχνη που ξεφεύγει από τα όρια της κλασσικής ιατρικής και ενσωματώνει ένα δημιουργικό-καλλιτεχνικό κομμάτι.  

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να πειράζουμε τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά με πλαστικές επεμβάσεις και να αφήνουμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως μας έχει δοθεί. Μήπως είναι ο φόβος της αποτυχίας ή ο οικονομικός παράγοντας που έχουν κάποιοι άνθρωποι που τους κάνει να σκέφτονται έτσι ή είναι ένας συνδυασμός αυτών? Εσάς ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτήν την ''θεωρια''?

Η φιλοσοφία του καθενός μας αναφορικά με την εξωτερική μας εμφάνιση και την εικόνα που εκπέμπουμε στους άλλους είναι διαφορετική. Ίσως το οικονομικό κόστος, ο φόβος μιας εγχείρησης και πολλοί άλλοι παράγοντες να μας κάνουν διστακτικούς απέναντι στο ενδεχόμενο μιας πλαστικής. Πάντως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η πλαστική χειρουργική απευθύνεται μόνο σε φιλάρεσκα άτομα, τα οποία θέλουν να παραμείνουν για πάντα νέα. Για παράδειγμα ένας μαθητής με πεταχτά αυτιά που ενώ φαίνεται τελείως φυσιολογικός στο οικογενειακό περιβάλλον, στο σχολείο είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίζει έναν εφιάλτη από τις ειρωνείες και τα περιπαιχτικά σχόλια των συμμαθητών του. Εδώ υπάρχει απόλυτη ένδειξη για χειρουργική επέμβαση. Το ίδιο ισχύει και για μια κοπέλα με υποπλαστικούς ή με ανύπαρκτους μαστούς. Όχι σπάνια, οι εν λόγω διαταραχές του μαστού αποτελούν υπόβαθρο σεξουαλικών αναστολών και μειωμένης αυτοεκτίμησης. Είναι δε αποδεδειγμένο ότι η αύξηση των μαστών με πλαστική επέμβαση εξαλείφει αυτές τις ψυχολογικές διαταραχές.


Ποια συναισθήματα κατακλύζουν τους ασθενείς σας μετά την επέμβαση που κάνουν?

Τα συναισθήματα των «ασθενών» αμέσως μετά την επέμβαση είναι άγχος και αγωνία για την τελική επιτυχία της εγχείρησης. Όταν όμως δουν ένα καλό αποτέλεσμα, τότε νιώθουν βαθιά ικανοποίηση, χαρά και αυξημένη αυτοεκτίμηση.


Τα δικά σας συναισθήματα μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση ποια είναι?

Τα δικά μου συναισθήματα είναι αίσθημα ευθύνης πριν και μετά την επέμβαση και βεβαίως ικανοποίηση και ευτυχία όταν δω ευχαριστημένο τον ασθενή μου. 


Πόσο προσιτή οικονομικά είναι πλέον μια χειρουργική επέμβαση ή μια αισθητική παρέμβαση?

Το κόστος των επεμβάσεων έχει ελαττωθεί αρκετά λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Ανάλογα με το είδος, οι επεμβάσεις είναι 30-40% χαμηλότερες συγκριτικά με τις προ τριετίας τιμές.


Αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε έχουν μειωθεί οι πλαστικές επεμβάσεις?

Οπωσδήποτε στην παρούσα χρονική περίοδο, οι αισθητικές κυρίως εγχειρήσεις έχουν μειωθεί.


Ποια είναι η πιο περίεργη χειρουργική επέμβαση που έχετε κάνει και ποια η πιο δύσκολη?

Η πιο δύσκολη επέμβαση που έκανα αφορούσε την αποκατάσταση άκρας χειρός μετά από τροχαίο ατύχημα με μικροχειρουργική τεχνική.



Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Αραβανή για την συνέντευξη που μου παραχώρησε και σύντομα θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας μαζί του με διάφορα και ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την πλαστική χειρουργική



Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον και προσιτό σε κάθε αναγνώστη το άρθρο. Συνεχίστε στο μέλλον με ολοένα περισσότερες πληροφορίες και άρθρα που αφορούν στην γυναίκα και την φύση της.


    Καλή Επιτυχία στην προσπάθεια αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

ΜΟΝΑΞΙΑ

ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ