41: Να περιμένεις ότι θα σου συμβούν καλά γεγονότα.



Γράφει:  - 26/06/2013

Αναδημοσίευση από το www.tsemperlidou.gr

Από το άρθρο 60 + 1
Να περιμένεις ότι θα σου συμβούν καλά γεγονότα και δούλεψε για να τα βοηθήσεις να πραγματοποιηθούν.
Δεν αρκεί μόνο να πιστεύουμε, αισιόδοξα, ότι θα μας έρθουν καλά γεγονότα. Δεν φτάνει η πίστη μας. Χρειάζεται να βάλουμε σε πράξη αυτά που ονειρευόμαστε.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει, έτσι δεν παπαγαλίζαμε μικρά; Η εφαρμογή των σχεδίων μας χρειάζεται εξίσου βοήθεια από όσα επιθυμούμε βαθιά να μας συμβούν και από τις δικές μας ενέργειες.
Αν περιμένεις την καταστροφή γιατί να κολυμπήσεις; Αντίθετα, αν ελπίζεις για το καλύτερο, καλά κάνεις. Η θετική προσμονή βοηθάει στην πραγματοποίηση των σχεδίων μας. Όμως, μην περιμένεις με σταυρωμένα χέρια να «βρέξει» επιτυχίες πάνω στο κεφάλι σου.
Όταν δίνεις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, θέλεις να πετύχεις, πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις. Όμως δεν αρκεί αυτό. Χρειάζονται ώρες διαβάσματος, φροντιστηρίου και θυσιών για να φτάσεις στο σκοπό σου.
Αν νομίζεις ότι μόνο η πίστη σου αρκεί, ζεις με ψευδαισθήσεις, γιατί σου λείπει η απαραίτητη προετοιμασία που θα αναδείξει τη δουλειά σου. Αν, πάλι, κάνεις την σωστή εξάσκηση και απαραίτητη προετοιμασία, αλλά σου λείπει η πίστη για κάτι καλύτερο, τότε σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Το ένα δουλεύει αντίθετα από το άλλο, σαν να πατάς γκάζι και φρένο μαζί.
Θα ήθελα όταν ήμουν 14 ετών, να μου εξηγήσει κάποιος πόσο αποτελεσματικό είναι να ενώνουν τις δυνάμεις τους η πίστη μας και η αυτοπεποίθησή μας μαζί με τις ενέργειές μας.
Ο αθλητής που προπονείται σκληρά, αλλά δεν πιστεύει ότι θα νικήσει, το πιθανότερο είναι να δικαιωθεί στις προσδοκίες του και να μην νικήσει. Θα μπερδευτεί, θα χάσει τα βήματα, θα αργήσει στο χρόνο του, θα κάνει λάθη, αφού μέσα του δεν πιστεύει στην νίκη. Αλλά και οι υψηλές προσδοκίες, η υπερβολική αυτοπεποίθηση χωρίς αντίκρισμα, χωρίς επιμελές πρόγραμμα προετοιμασίας και προπόνησης θα καταλήξει σε ερασιτεχνική εμφάνιση με ελλείψεις. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι «τόχουμε», χωρίς κόπο, πόνο, ιδρώτα και προσωπική δουλειά, απέχουμε από το σκοπό μας.
Είτε αυτό συμβαίνει στη δουλειά μας είτε στους προσωπικούς, κοινωνικούς, οικογενειακούς ή οικονομικούς μας στόχους, είναι σημαντικό να περιμένουμε τα καλύτερα και να δουλεύουμε για να τα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά μας.
Ανάπτυξη του άρθρου που είχε δημοσιευθεί συνοπτικά στις 14/01/2012
Διαβάστε το άρθρο: 60+1 πράγματα που θα έλεγα στο νεότερο εαυτό μου
Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

ΜΟΝΑΞΙΑ