ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ - ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ


Με την βοήθεια του κυρίου Αραβανή θα λάβουμε χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την λιποαναρρόφηση και την λιπογλυπτική.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση και τι η λιπογλυπτική;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος όπως κοιλιά, γόνατο, μηροί, λαιμός κ.α.. Η λιπογλυπτική είναι η πιο εξελιγμένη μορφή της λιποαναρρόφησης με την διαφορά ότι στην λιποαναρρόφηση χρησιμοποιούνται μεγάλης διαμέτρου κάνουλες για να αφαιρεθεί το λίπος ενώ στην λιπογλυπτική πιο λεπτές κάνουλες και η αναρρόφηση γίνεται πιο κοντά στο δέρμα.

Ποιο είναι κατάλληλο άτομο για να κάνει την επέμβαση;

Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες και ενδείκνυνται κυρίως για την αντιμετώπιση εντοπισμένων εναποθέσεων λίπους που δεν υποχωρούν με δίαιτα και άσκηση.
Τα άτομα που θα αποφασίσουν να κάνουν την επέμβαση πρέπει να είναι νεαρής έως μέσης ηλικίας, το σωματικό τους βάρος να μην απέχει πολύ από το ιδανικό, δηλαδή να μην είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και να έχουν άριστη ελαστικότητα δέρματος.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Δημιουργούνται μικρές τομές στην περιοχή και οι ειδικές λεπτές κάνουλες αφαιρούν το λίπος. Αφαιρείται όχι μόνο λίπος από τον λιπώδη ιστό που βρίσκεται βαθιά κάτω από το δέρμα αλλά και λίπος που βρίσκεται κοντά στην επιδερμίδα, βελτιώνοντας έτσι την εξωτερική όψη του δέρματος. Γίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Ποιες είναι οι επιπλοκές;

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και ελάχιστες. Ωστόσο μπορεί να παρουσιασθούν ασυμμετρίες και κυματισμοί στις περιοχές που έγινε η λιπογλυπτική.Η επέμβαση διαρκεί 1-3 ώρες και δεν απαιτείται νοσηλεία εκτός και αν το επιθυμεί ο ασθενής. Το οριστικό αποτέλεσμα είναι ορατό σε 3-6 μήνες. Ωστόσο η διαφορά με το πριν είναι ήδη εμφανής από τον πρώτο μήνα.Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα εφόσον το βάρος του ατόμου διατηρείται σταθερό και ο ασθενής ακολουθήσει μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
Η λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική δεν βοηθάει στην ελάττωση του βάρους ούτε αντιμετωπίζει την παχυσαρκία. Έτσι πριν κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει στην επέμβαση πρέπει να συμβουλευτεί ένα έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Η επέμβαση είναι απαραίτητο να γίνεται σε οργανωμένη κλινική.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του κυρίου Αραβανή www.aravanisplasticsurgery.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

ΜΟΝΑΞΙΑ

ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ